Hallen vit? Absolut, men hur mycket?

Jovars, hallen är vit rakt igenom! Igår satte vi (läs jag 😉 tillbaka foder runt dörrar och fönster för att därefter mjukfoga med akryl. Det var riktigt härligt att kunna skönja hur hallen kommer att se ut efter helgen. Parallellt med detta har hustrun köpt fina hyllkonsoler och kvistlackat dessa. Läste förresten att det finns kvistlack på sprayburk! Får ta en dialog med LantlivsAnette för att höra var hon köpt sin spraylack – det låter onekligen smidigt.

Nåväl, åter till rubriken. Som bekant finns det en uppsjö med olika nyanser/ brytningar av vitt. Till snickerier inomhus använder vi för övrigt Flüggers vattenburna akrylemalj/snickerilackfärg (edit: sedan slutet av 2009 heter färgen Flügger Interior High Finish 20). Det är min målarfärgsfavorit – ALLA kategorier! Den är alltså vattenbaserad men beter sig som den bästa lacknaftaburna oljefärg du kan tänka dig. Vid målning (med pensel) flyter den ut så fantastiskt bra att man häpnar – när färgen torkat och härdat kan man i svepljus ana penseldragen. Det skall ju trots allt inte se fabriksmålat ut – eller hur?

Ja, ja, jag pratade alltså om vitt. Vi använder två nyanser: Råvit, som väl kan kallas kritvit samt Kalkvit, som kan kallas off-white. Våra dörrar och foder i hallen har hittills varit kalkvita. Väggen har precis målats med råvitt; golv- och taklister skall också bli råvita. Nu till vårt bryderi – skall vi måla foder och dörrar kalkvita som tidigare eller skall vi byta till råvitt? Blir det för vitt i hallen med det sista alternativet? Jag målade på prov ett dörrfoder kalkvitt och ett annat råvitt. Så här ser fodren ut tillsammans med ett stycke råvit vägg.

Kalkvitt foder till vänster, råvitt till höger. Skillnaden kanske får betraktas som subtil men den vållar oss ändå huvudbry. Som sagt, blir det för vitt med råvitt på allt i hallen? Imorgon (lördag) har vi för avsikt att slutmåla dörrar och foder. Du får gärna lämna en kommentar med ditt resonemang kring vårt lilla dilemma . . .

Såg förresten Let´s Dance tillsammans med hustrun. Jösses så Mat-Tina ”rörde i grytan”. Kanske dags att byta från Sambal till Samba?!

Bild från tv4.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Hallen vit? Absolut, men hur mycket?”