Det lilla snickeriprojektet löper vidare & altanbyggartider

Snickeriprojektet löper vidare och jag vill visa vad som hänt sedan sist. Som Syster Ruffa gissade, så handlar det om att bygga en säng åt storebror Elliot. Där Ann och jag sovit tidigare har vi ett snedtak, som passar alldeles utmärkt att bygga in. Således inköptes drygt 100 meter av vårt favvomaterial råspont (dim 17 x 95 mm) tillsammans med ca. 50 meter regel (dim. 45 x 45 mm) och en platta MDF (dim. 19 x 1220 x 2440).

Detta material kompletterades sedan med ”lite” ankarskruv, Tremcos montagelim PL 600 och dyckert. Å vips, så hade vi början till en platsbyggd säng!

Från skiss . . .
. . . till bygge . . .

Nu är ju detta bara stommen men tanken är, att den inbyggda sängen skall ha en sorts garderob på varje sida med tre hyllor i varje samt tre med hjul försedda utdragslådor under sängen. Lådorna blir drygt en meter djupa och kommer därför att rymma en hel del prylar och leksaker. De skall delas in i sektioner så att Elliot kan hålla isär sina olika leksaker – LEGO där, trämekano där, bilar där å Flexitrax där liksom 😉 Det hela är nästan klart men jag har inte hunnit ta bilder ännu. Du får hålla tillgodo med en skiss istället. Nå´nting så här skall det bli . . . givetvis vitmålat med Flüggers snickerilackfärg.


Använder du Ryobis 18 V  One+ maskiner?

På amazon.se kan du köpa 2-pack ersättningsbatterier 5,5 Ah för endast 630 kronor! Använder själv batterierna och är väldigt nöjd med funktion och drifttid. Batterierna är givetvis kompatibla med Ryobis 18 V One+ Lithium-laddare. Klicka på bilderna eller följ länken för att beställa >>

Ryobi 18V 5,5 Ah - 2 st batterier

Ryobi 18V 5,5 Ah - 2 st batterier


Så var det då altanbyggartider! För ca. ett år sedan uppmärksammade jag det faktum, att många i hus boende män i landet får en jagad och lätt stirrig blick under våren/försommaren pga att hustrun, sambon, älskarinnan eller motsvarande har beställt en altan av mannen. Har man inte byggt altan tidigare och dessutom gillar att surfa på nätet, så blir det till att klicka sig runt för att finna ut hur man skall sno ihop den där högt efterlängtade träkonstruktionen.

Jag var själv en sådan man – med lätt stirrig blick alltså – som för ca. tre år sedan sökte på nätet efter tips på hur jag skulle gå tillväga. Under mitt altanbygge tog jag en massa bilder och när bygget var klart, byggde jag en hemsida där jag samlade mina erfarenheter kring altansnickrandet – allt för att förenkla det hela för mina altanbröder där ute. Mitt altanbyggarinlägg på byggahus.se har nu lästs över 340.000 gånger (!) och besöksstatistiken på hemsidan talar sitt tydliga språk – i Sverige byggs det sanslöst med altaner under våren!

Här följer några favoriter i repris:

Förra året målade vi staketet vitt. Detta hade Ann längtat efter ända sedan jag drog i den sista trallskruven i altanen under sommaren 2006. Så här blev det:

Då återstår det bara att önska alla altansnickrande män och kvinnor lycka till framöver! Behöver du nå´t tips så är det bara att maila . . .

Eder Snickar-Peter 😛

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Det lilla snickeriprojektet löper vidare & altanbyggartider”