Ge så får du . . .

Devisen i rubriken visar sig ofta stämma. Om man uppriktigt delar med sig av något, utan att egentligen förvänta sig något i gengäld, så får man ofta – förr eller senare – något gott av detta i retur.

byggla.seDet är precis så jag upplevde det när jag nyligen vann en tävling på ett relativt nytt byggforum på nätet – www.byggla.se. Man hade bjudit in hemmasnickrande altanbyggare att presentera sitt projekt i text och bild i form av en beskrivande byggberättelse med de olika faserna i byggandet. Jag har som bekant i ett antal år presenterat bl.a mitt altanbygge på www.petersprojekt.se och ett par byggforum. Allt i syfte att dela med mig av mina erfarenheter så att altanbyggare i landet skulle kunna få några användbara idéer inför sitt eget hemmaprojekt. Min hemsida har sedan den lades upp på nätet haft över 2 miljoner sidvisningar och ca. 130.000 unika besökare. Besökskurvan stiger alltid kraftigt under våren när man runt om funderar på och planerar sitt altanbygge.


Jag tyckte att tävlingen på www.byggla.se verkade riktigt spännande, så jag tog mig tid att lägga upp ett antal bilder med en beskrivande text, som skulle kunna ge en tänkt läsare en bra bild av hela arbetsflödet från plintgjutning till staketsnickrande. Det strömmade in ett stort antal altanprojekt på forumet där många av altanerna är fantastiskt fina!

När så tävlingen var avslutad var det med stor iver jag väntade på resultatet. Efter ca. 10 dagar hade Byggla-juryn bestämt sig och man utsåg till min oerhörda glädje mitt altanprojekt till vinnare med följande motivering:

”Peter G har med sitt altanbygge konstruerat en välbyggd altan som är proportionerlig och välanpassad mot huset. Både trappan och staketet visar prov på genuin snickarglädje och den mycket omfattande byggbeskrivningen avslöjar att konstruktören har god förståelse för träanvändning.”

Priset är på 10.000 kronor i form av ett presentkort på Byggmax och det känns som en riktigt fin belöning för alla de timmar jag de facto lagt ned på att presentera bygget och svara på massor av mail under åren. Pengarna får kanske gå till ett nytt trägolv på övervåningen . . .Sommaren verkar för övrigt ha gjort sitt inträde på allvar och nu på fredag är det midsommarafton. Jisses vad tiden går! Vi blir några stycken som skall fira midsommar hos oss. I veckan kommer vi därför att montera upp vårt partytält på altanen för att vara på den säkra sidan när det gäller eventuell nederbörd.

Jag avslutar med att tacka så hemskt mycket för era kommentarer! Själv är jag tyvärr dålig på att lämna avtryck nu för tiden – tiden räcker liksom inte till. Därav också de numera väldigt glesa blogginläggen från min sida.

Ha en ljuvlig fortsättning på sommaren!

Peter 😛

Peters Projekt på Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Ge så får du . . .”