Hallen är råvit . . . och kalkvit

Nu har vi bestämt oss – väggar och golv-/taklister blir råvita, dörrar och foder blir kalkvita. Allt för att få lite liv i allt det vita. Vi provade med råvita foder och dörrar men det blev liiiite väl vitt. En annan testad variant var också råvita dörrar med kalkvita foder. Det hade fungerat men just nu kör vi enligt inledningen. Finessen med olika nyanser av vitt är ju för övrigt att man med lätthet kan testa olika varianter utan att behöva stryka på tre lager färg varje gång. På bilden tycks fodren vara beige men i verkligheten ser det mycket bättre ut – jag lovar. Vem vill vara beige?

Den här bilden skulle kunna kallas ”Peters hörna” med tanke på att jag ju visat upp detta föga inspirerande hörn ett antal gånger. Beklagar detta men jag kan ju inte visa upp hela hallen innan hustrun piffat & pyntat. I annat fall skulle det väl bli både prygel och skampåle här hemma (sorry kära hustru men jag måste få överdriva lite 😉 Det här ÄR ju viktiga saker . . . jag vet.

Just nu ligger golv- och taklister och torkar på träbockar i köket (!) efter hustruns målning. Hon är för övrigt rent formidabel när det gäller att måla dörrspeglar. För att få ett estetiskt tilltalande resultat av penselstrykningen är det viktigt att måla varje sektion av dörren längs fibrerna – det blir faktiskt skillnad om man gör ”fel”. Och här hemma blir det rätt, så är det sagt.

Lillgrabben här hemma har på senare tid utvecklat en oerhört förfinad teknik när det gäller att runda nymålade ytor/prylar utan att så att säga ”stöta i”. Han placerar armarna med sina utsträckta händer utmed låren och går som en liten tomtenisse förbi det just målade. Det ser riktigt sött ut och nästan lite ledsamt men jag kan försäkra, att vi inte har tvingat honom att gå så. Men dé é ju klart, vi har sagt åt honom att gå försiktigt förbi mammas och pappas ”brädor”.

Ja, då skall vi bara ”peta upp” lister, krokar, hyllor och annat. Se´n får ni se . . .

Wow, vilken cliffhanger!

Bild från Gysinge centrum för byggnadsvård – gysinge.nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 tankar om “Hallen är råvit . . . och kalkvit”