Duktiga Sessan födde två vita & två grå kattungar!

Ser ni Sessans högeröra? Den runda, snarare än spetsiga formen, är ett minne från den dagen då Sessan som liten, socialt obegåvad katt kom för nära Melvin och hans tuggben. Här myser hon i trappan från hallen – bara för två dagar sedan! Notera speciellt hur väl hon passar in i inredningen 😉

För andra gången i mitt liv har jag fått beskåda ett liv i sin linda eller snarare fyra små liv. Första gången var naturligtvis när vår son föddes och sedan nu, när Sessan (egentligen Prinsessan) precis nedkommit med fyra små pälsbollar.

Igår eftermiddag försvann Sessan, som det nu visat sig, för att föda sina ungar. På sistone har Sessan sussat inne hela dagarna för att fram på kvällen vilja ta sig ut och andas frisk luft och . . . ja . . . kanske jaga . . . möss? . . . eller träffa sin pojkvän och planera framtiden? Oftast har hon på morgonen suttit/legat på någon av våra fönsterplåtar i väntan på att bli insläppt. Varje gång när vi öppnar ytterdörren säger Sessan nå´t i stil med ”oauu” – precis som om hon säger tack eller hej.

Nåväl, imorse syntes ingen Sessan till och dessutom var hennes matskål påtagligt orörd. Vi förutsatte då att hon fortfarande var ute. Döm om min förvåning när hustrun under eftermiddagen ringde och sa´ ”Peter, vet du vad vi har?!”. Jag var på väg att säga ”Ja, ett vitt kök” men jag anade vad hon ville berätta. Jodå, Sessan hade fött fyra ungar och nu låg dom och pep i garderoben/förrådet bakom hustruns ”Pest-rum”. På något vis hade Sessan trasslat sig ned bakom avlagda kuddar och undanställda väskor och funnit ett litet instängt utrymme på ca. 8 kvadratdecimeter. Hustrun fann den lilla familjen endast för att hon vid ett besök i Pest-rummet hörde det där mysiga spinnandet från Sessan.

Hustrun var naturligtvis exalterad och jag kunde knappt vänta på att få sätta mig i bilen och åka hem. Sessan är ju ändå pappas lilla kicka 😉

Efter att att vi alla – mamma, pappa, sonen, hunden och katten – ätit kvällsmat, genomfördes en förflyttning från förlossningsrummet till BB, dvs vårt varma och mysiga badrum. Sedan en längre tid tillbaka hade hustrun ”å en lokal för försäljning af begagnade hushållsföremål af äldre datum” inhandlat en gammal låda (insats i resväska), som nu passar alldeles utmärkt att inhysa en kattmamma och hennes fyrlingar i. Lådan kläddes först med husses barndomstäcke . . .

Visst är naturen vacker och otrolig?! Här har katten, inte ens 1 år gammal, utan någon som helst vana, profylax eller hjälp, utan lustgas eller epiduralbedövning, lyckats föda fram, tvätta av och rentorka fyra små liv, som nu verkar ha det toppen där i lådan i badrummet.

Jag är sååå glad att Sessan valde att föda hemma! Jag blir faktiskt smickrad eftersom jag förstår, att hon anser att hemmets vrå är tillräckligt lugn och rofylld för att vilja föda här. Nu skall vi göra allt som står i vår makt för att mamma och ungar skall få det bra och att ungarna skall må tipptopp när de om drygt två månader skall få glädja fyra andra familjer. På schemat står bl.a. vaccinering, avmaskning och allmän hälsokontroll.

Snacka om vit och lantlig inredning! En så´n här är riktigt svår – om inte omöjlig – att finna på loppis.

Sessan, stort GRATTIS till dina vackra kattungar! Vi finns här om du behöver oss.

Och ni där, alla fyra, varmt välkomna till livet, landet och lugnet! Vi skall bistå er mamma så att hon kan ge er den bästa start man kan tänka sig för en liten kattunge.

En stolt husse 😛

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

22 tankar om “Duktiga Sessan födde två vita & två grå kattungar!”