Mobil köksö & blodvite efter inredningsförändring

Visst har jag nämnt vår s.k. mobila köksö? (kök + ö, ordet ser lite skumt ut så jag förtydligar lite). Vi hade under en längre tid beklagat oss över att vi hade dåligt med arbetsytor i köket. Efter en tids resonemang vid köksbordet kastade hustrun fram några ”vilda idéer”. En av de mer vilda löd: ”Vi flyttar köket till den väggen (pekar med hela handen) och öppnar upp den väggen (gammal timmervägg!), så får vi in mer ljus i köket”.

Mitt svar var ungefär: ”Ehhh, jaa? Hur gör vi med vatten & avlopp?”. Just i den här delen av huset har vi en gjuten betongplatta – därav min fråga med tillhörande höjda ögonbryn. Vid besök av svärfar och svärmor reagerade svärfar på hustruns idé med ett f r å g a n d e   a n s i k t s u t t r y c k men han sa´ inget. Han var nog stum av chocken 😉

2 låga, 4 höga lådor (dämpade)

Nåväl, efter ytterligare resonemang och besök i en köksbutik, såg jag ”en sak på hjul” och tände omgående till: ”Kolla, en så´n kan vi göra!!”. Sagt och gjort – hustrun beställde två lådsektioner, en bänkskiva (träslag: Iroko, samma som i bänken vid diskhon – se högerspalten), ett bakstycke, en bottenplatta och sex hjul. När sakerna levererades var det ”bara” att kapa till bottenplatta och bakstycke, skruva fast lådsektionerna, limma/skruva på skivan och inte minst montera hjulen. Det sistnämna inledde vi med av förklarliga skäl.

Oopppss, får inte heller glömma att hustrun penselmålade de splitter nya, vita lådfronterna! Dom var nämligen i fel vit nyans och dessutom slätt fabriksmålade – så kan dé ju inte va´ 😉 I mellanrummet mellan lådsektionerna har hustrun satt upp ett tygstycke, som döljer vårt förråd av gamla morgontidningar innan de förpassas till pappersåtervinningen. Här har också, av någon anledning, vår RoboMop hamnat. RoboMoppen förtjänar ett eget inlägg så jag ber att få återkomma i ämnet.

Bubbelvattenmaskin till vänster, brödrost till höger

Å så var det detta med blodvite då. Igår vred hustrun, efter ca. 2 månader, tillbaka köksbordet 90 grader medurs, vilket ledde till att vår stocklampa liksom satt 90 grader fel – den skall ju egentligen sitta längs med bordet. Eftersom det ganska frekvent ändras på saker och ting här hemma, hann jag inte få in i mitt huvud att ”det sticker ut en stor stock vid köksbordet, i huvudhöjd” förrän jag med huvudet före promenerade rakt in i den – stocken alltså! Oouuch, det kändes vill jag lova. Blodvite uppstod och jag gick som ett mörkt moln ut ur köket . . . (sa´nog också en del saker på vägen ut)

Ofta finner jag inte prylar där de vanligtvis brukar ligga (eller i varje fall har legat de senaste månaderna). Detta leder ofta till viss frustration hos mig men som väl är sällan till kroppsliga skador. Oj, vad synd det är om mig 😉

På senare tid finner jag dessutom saker/piffade miljöer på hustruns blogg som jag inte hade en aaaaning om att vi hade hemma. Senast såg jag mina söta babyskor riggade tillsammans med ett fågelbo och lite annat pyssel. Så det kan bli . . .

Hoppas att du ger dig en Glad Påsk fylld med ”bara vara”, ro & harmoni och inte minst härligt Påsk-godis!

Peter ;P

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

22 tankar om “Mobil köksö & blodvite efter inredningsförändring”