Hallen är mer lantlig – snart vit

Jodå, då har all panel kommit på plats. I ett tidigare inlägg nämnde jag att trappan kommer att innebära en del ”vinklat pyssel” pga att den ju lutar – inga vinkelräta snitt alltså. Annat som också innebar lite extra pyssel är att en trappstolpe sitter monterad nära väggen. Strax bakom sitter lampknapp och eldosa, som inte kunde utrustas med förhöjningsringar – det skulle blir för trångt mellan knappar och stolpe.

Genom detta fick jag anledning att använda den nya fräsen – yes! Som en viss Jenny sa´efter att hennes man köpt en fräs förra sommaren: ”allt skall fräsas” 😉 Fasade ner kanten runt lampknapparna för att göra dem mer tillgängliga där bakom stolpen. Det blev riktigt fint . . .

Ett annat småspännande moment var när panelen skulle sättas mot det inre vangstycket, som går i vågor. Passningen blev bra och ännu bättre efter lite akrylfog. Det där sista är riktigt bra att ha ibland – man kan liksom fixa till småmissarna utan att nå´n ser det.

Vid nästa inlägg kring hallen kommer den garanterat att vara vit. Det ser vi verkligen fram emot!

Här skiner solen – våren är på väg!


Tillägg något senare under dagen . . .

Apropå vitt – såg precis ett antal väldigt vita bilder på expressen.se. Kanske inte lantligt rakt igenom men dock vintervitt! Jag gillar den här bilden bäst. Blommorna är tydligen Vita Ranunkler 😉

Bild från expressen.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 tankar om “Hallen är mer lantlig – snart vit”