Peters altan i Aftonbladets bilaga ”Härligt hemma”

Otroligt vad vår altan har blivit uppmärksammad! Det har skrivits både här och där om vårt altanbygge och nu senast presenterades det nu 5 år gamla altanbygget i Aftonbladets helgbilaga ”Äntligen hemma” (helgen 7-8 maj).Jag har tidigare påpekat att vår altan inte är vare sig den största eller den snyggaste och själv är jag inte på något sätt den duktigaste altanbyggaren men däremot är nog vår altan en av de mest väldokumenterade i landet. Jag plåtade ju hela bygget steg för steg och byggde sedan en webbsida där jag presenterar bl.a. altanbygget. När jag kollar statistiken för min webbsida och tittar på de sökord som lett fram till besöken, så ligger fraserna ”peters projekt” och ”peters altan” i topp. Snacka om etablerat varumärke 😉 Webbsidan har haft över 150.000 unika besökare med ca 2½ miljoner sidvisningar under åren – altanintresset är onekligen stort i landet!

Nåväl, altanen är historia och i nutid har det passerat ett par projekt här hemma sedan sist. Bl.a. har övervåningen genomgått en ansiktslyftning genom att det tidigare tarkettgolvet kastats ut och ersatts med ett numera vitmålat trägolv. Det blev en del pill i och med att golvet bl.a. ansluter mot vår stora murstock som inte på något sätt är rätvinklig. En del av allutrymmet där uppe har också omvandlats till en myshörna för gossarna. En vinklad soffmöbel med lock har snickrats ihop av reglar och golvbrädor.


Här skall det bli mjuka dynor och massor med kuddar så att man riktigt kan mysa till det framför TV’n som sitter insänkt i en gammal potatislåda på väggen. Allt är givetvis vitmålat . . . (som framgår är bilden ovan tagen innan möbeln målats)

Just nu snickras det på en trädkoja i trädgården. Golvytan blir 1,5 x 1,5 meter och golvet har en lucka genom vilken man måste ta sig för att komma in. Förra året sågade jag ned äppelträdet men lät de kraftiga grenarna vara kvar just för att vi skulle kunna bygga en koja. Grenarna sågades av så att de tre snitten ligger i våg med varandra. Jag får återkomma med ytterligare bilder när bygget har kommit en bit längre.

Elliot och Oliver med kompisen Adam innan
kojan utrustats med väggar.

I övrigt tuffar allt på här hemma i en blandning av vardagstrivialiteter, familjelycka, mindre snickeriprojekt och en massa jobb. Tiden räcker inte riktigt till för utsvävningar i form av blogginlägg och alltför frekventa hemmaprojekt. Numer jobbar jag nästan uteslutande med webbdesign och företagsetableringar på Facebook med evenemang, tävlingar och annat. Verkligen jättekul!

Ha en fin vår och en skön inledning på sommaren!

Peter 😛