Hallen skall bli mer lantlig . . . och vit

Många i bekantskapskretsen skakar på huvudet när hustrun nämner att hon vill sätta upp vit råspont i hallen. ”Ja men, hallen är ju jättefräsch! Skall ni sätta upp brädor på väggarna?!”.

Jodå, hallen är fräsch men färgen går åt crème-hållet till (vitt med lite gult i – kallas visst Narcisse) och nu vill hustrun ha vitt (jag med ;). En del av helgen gick således åt till att ta bort alla golv- & taklister och dörrfoder och sedan lyfta/höja ut smyglisterna så att fodren kan sättas tillbaka på ett snyggt sätt. När listerna försvann påmindes vi om den blå färgen, som vi målade över för att ett par år sedan. Det var faktiskt ett lyft att lägga på ett par lager Narcisse.

Just nu ligger ett parti råspont och torkar i vardagsrummet. Kommer att tänka på ”Selmas granne” och brädhögen, som hon fick i julklapp.

Nu återstår ”bara” att montera förhöjningsringar på alla elkomponenter, sätta upp råsponten, ta hål vid elkomponenterna, täta med akrylfog, slipa lite lätt, grundmåla och sedan täckmåla. Får se när det blir klart . . .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 tankar om “Hallen skall bli mer lantlig . . . och vit”