Hallen blir mer lantlig . . . men ännu inte vit ;)

Det går sakta framåt. Efter att ha satt en förhöjning vid alla dörr-/fönsterfoder för att senare kunna montera tillbaka våra allmogefoder på ett snyggt sätt, har arbetet med att sätta upp råsponten börjat. Fördelen med att först ha en foder-ram runt dörrarna är att man ges lite spelrum när sponten sätts upp – därav den lilla glipan runt om. Inköpte och monterade också förhöjningsringar för elkomponenterna. Fläckarna på dörren är Stoppgrund (liknande Shellack), som målats på genomträngande kvistmärken för att förhindra framtida, fula fläckar när vi målat om dörren.

Såg häromsistens att ”Selmas granne” och tydligen också flera andra, av kommentarerna att döma, lägger ut små hälsningar till eftervärlden när de renoverar (tack för tipset!). Detta tyckte jag var oerhört charmigt och riktigt spännande så därför utrustade jag mig med en spritpenna för att på väggen, under den kommande råsponten, skriva ”15/1-08 Här bodde . . .”. Just innan jag skrev, blev jag lite vemodig – dels av att tänka i dåtid och dels av att jag påmindes om alltings förgänglighet. Jag fick en liten klump i halsen och ändrade raskt till ”15/1-08 Här bor Peter xx år, hustruns namn yy år, sonens namn z år, Melvin hund, Sessan katt”. Det hela kändes lite högtidligt och när jag nu sitter och skriver om denna lilla stund, kan jag inte hjälpa att mina ögon tåras en aning. Speciell känsla . . .

För att travestera en klassiker inom TV-reklamen: ”Jag är inte bara katt utan också en inredningsdetalj”. Det var i alla fall vad jag kom att tänka på när jag såg Prinsessan (kallas Sessan) ligga och sova i vår gästsäng. För det första ser det ju väldigt mysigt ut och för det andra passar hon ju alldeles förträffligt i vår numera nästan helvita inredning. Får be min kära hustru om ursäkt för att jag inte piffade till kattens omgivning innan jag knäppte bilden. Någon som vill köpa vit kattunge förresten? Det är ju många där ute som inreder i vitt ;D

Ja alltså, vare sig vi eller Sessan har kattungar idag men det kanske kan bli framöver . . .

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Hallen blir mer lantlig . . . men ännu inte vit ;)”