En bra och härligt inspirerande bygg- och husblogg!

Tänka sig, jag är med på TV4s hemmakanalen.se´s lista över inspirerande hus- och byggbloggar! I ingressen skriver man ”Hitta dina favoriter bland bygg- och husbloggar – Förra veckan listade hemmakanalen.se 10 härliga inredningsbloggar. Den här veckan är det hus- och byggbloggarnas tur. Dröm dig bort bland husen och samla idéer till ditt hem.”


Jag blev både glad och hedrad över att läsa mailet från Matilda Lundvall, webbredaktör på hemmakanalen.se, när hon meddelade den glada nyheten idag! Känns lika fint som att få någon form av utmärkelse . . .


Rubrikvalet får jag väl skylla på Matilda – det stod så i hennes mail ;D

För övrigt pysslas det en hel del här hemma. Elliots blivande rum piffas allt mer av Ann på temat ”Vitt möter Svart” och planerna på den kommande väggen, som skall dela det stora allrummet i ett barnrum och ett mindre allrum, tar form. Utmaningen ligger i att bygga en vägg, som inte alltför mycket stjäl det ljus som två stora fönster släpper in i det nuvarande allrummet. Med största sannolikhet kommer väggen att förses med ett eller flera spröjsade fönster runt den allmogedörr som skall monteras mitt på väggen (eller hur Ann?).

Häromveckan diskuterade förresten Ann och jag hur husets olika rum bytt skepnad under de år vi bott här. Häng med nu och förundras – i tur och ordning har rummen förvandlats enligt följande:

  • Matsalen har varit sovrum, arbetsrum och målarrum
  • Gästrummet har varit gästrum, barnsovrum och arbetsrum
  • Vårt nuvarande sovrum har varit arbetsrum och pestrum (förråd)
  • Elliots tidigare sovrum har varit gästrum, är nu ett skrot- & målarrum och skall bli Olivers sovrum
  • Elliots nuvarande/kommande rum har varit allrum och sovrum

Vardagsrummet har dock förblivit vardagsrum hela tiden – detta gäller även köket och badrummet 😉


Avslutningsvis är jag riktigt glad över att min födelsedagspresent till Ann blev så uppskattad – inte bara av Ann utan även av andra. Väggtexten består av ett recept på Tarte Tatin, ett franskt bakverk som ger både Ann och mig härliga vibbar. Väggtexten är dessutom one of its kind – det finns bara den som sitter på väggen i vår matsal – kul!

Peter 😛

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 tankar om “En bra och härligt inspirerande bygg- och husblogg!”