Kökssoffan blev en dubbelsäng – del 2

Jo, då har jag äntligen lagt ut steg-för-steg-beskrivningen av vårt lilla sängprojekt på min hemmabygge-sajt petersprojekt.se. Fast dé é ju klart, ”äntligen”, för vem då? Det är helt enkelt så att jag själv velat göra detta för länge sedan men inte fått tummen ur, som det så vackert heter 😉

Sängen, som jag presenterade i mitt livs andra blogginlägg, är ett resultat av att hustrun lånade soffa-blir-säng-idén från Granne med Selma. Hennes sänggavel är fantastiskt fin!

Sängprojektet var för övrigt kantat av stora umbäranden och ryggont! Det var så här . . .
Våra gamla sängar, Duxiana eller Sultan, var trötta och slitna, vilket fick till följd att hustruns och min rygg blev lite stel emellanåt. Så när hustrun med stor entusiasm dragit ut mig till skärgården för att titta på ett Blocket-objekt och vi därefter bestämt oss för att köpa den gamla kökssoffan, formligen slet vi ur de gamla sängarna och placerade de just inköpta Tempur-madrasserna rakt på golvet. Det var här våra umbäranden började 😉

Soffan blev ju inte av sig själv en säng på en gång utan nu började ett filurande och skissande kring hur själva sängprylen skulle göras. Soffan hade vi ju men sängars standardmått passade inte riktigt in mellan de båda armstöden, som vi absolut ville behålla. Filurandet drog ut på tiden och hustrun och jag fick därför kravla oss ur ”sängen” eller snarare rulla ur den på morgnarna under en lång tid. Vi kände oss riktigt miserabla och hustrun började så smått misströsta när det gällde att få maken att snickra ihop sängen. Enda finessen med den låga sängstandarden – i dubbel bemärkelse – var att Melvin, vår Cocker Spaniel, bara behövde kliva rakt på för att hamna i husses & mattes säng.

Notera gärna att hustrun *inte* piffat sängen, dock det fina på den högra bilden 😉

Till slut var skissandet klart och material inköptes. Under en kort stund av hemmabygget kändes det som att bygga en mindre altan. Materialet var nästan det samma: kraftiga reglar, stora vinkeljärn, rediga balkskor och ankarskruv.

Ja, ja, resten är historia och om du vill se hur jag gjorde (här skriver jag ”jag” för det var faktiskt jag som snickrade ihop det hela ;), så är det bara att klicka här eller här. Hustrun målade dock hela paketet – vi brukar dela upp jobbet så. Denna uppdelning tycker jag mig också ha kunnat påvisa hos de flesta inredningsbloggarna där ute. Rätta mig om jag har fel . . .

Om 15 minuter bänkar vi oss framför Mat-Tina & Co. Skall bli jättekul att se vår favvotjej röra på sina fina spiror . . .

Jo, jag erkänner, jag ser hellre småmysiga TV-program tillsammans med hustrun än en allsvensk fotbollsmatch eller elitseriehockey (tränar hellre själv än att bara titta på när andra gör det). Vi bråkar aldrig om fjärrkontrollen här hemma – jag får massor av pluspoäng för det 😀

Jag säger som en tjej sa´ därute i bloggvärlden: Kramkalas! På nätet är jag ju egentligen inte så kramig – ännu!

Peter
>–0–<

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

19 tankar om “Kökssoffan blev en dubbelsäng – del 2”