Sitta på en stubbe, Jeanne d’Arc Living-reportage & altanbyggartider . . . igen

På projektsidan står det relativt still här hemma – å det känns ganska behagligt 😉 Inget av våra hittillsvarande hemmaprojekt har varit av ”det-här-måste-vi-göra-för-att-kunna-bo-här-graden” men likväl har de ju tagit tid ifrån annat. Inte minst när det gäller familjelivet under exempelvis helger. Pappa snickrar och mamma tar hand om barn och markservice – det där håller ju inte i längden . . . tycker inte jag i alla fall.


Mitt senaste lilla, helt kravlösa projekt har involverat motorsåg och ekträd. Två grannar i närheten har på kort tid fällt några ekar från vilka jag fick ta ett par stubbar för att såga mig två pallar. Tanken är att ställa pallarna i den närliggande skogen så att gossarna här hemma tillsammans med mamma och pappa då och då kan traska iväg för en mysig skogsfika.

Idag fick jag kram och puss på kinden av Elliot för att jag gjort så fina pallar åt honom och lillebror Oliver (som är 13 månader gammal, promenerar runt här hemma och kan säga ”Maamaa” och ”Paapaa”). Häromsistens underhöll jag Elliot genom att leka hårdrockare med en rytande motorsåg, som gasades på samma sätt som 15-åriga grabbar gasade sin Push Dakota- eller Zündapp-moppe på sjuttiotalet. Du som inte var med då kan ju Googla på namnen . . .


När så Elliot och hans kompis Adam skulle följa med till farbror Kurt när jag skulle kapa upp ekstubbar i förrgår, fick jag en förfrågan om en favorit i repris: ”Pappa, kör hårdrock med motorsågen!”. Det var ju bara att ge järnet – starta sågen, gasa upp den på högvarv och då och då släppa på gasen för att få lite variation i ljudet. Det var givetvis succé men jag vet inte om grannen Kurt hade klart för sig vad jag sysslade med.

Bild lånad från www.jeannedarcliving.dk

För övrigt kommer vårt hem att vara med i maj månads nummer av Jeanne D’Arc Living-magasinet. Som jag antydde sist, skulle vi ju få hem en stylist och en fotograf som skulle plåta vårt hem. Själv var jag som bekant förvisad från hemmet under plåtningen men jag fick nöjet att närvara under slutfasen så att säga. Det var oerhört trevligt och fascinerande att se hur de båda tjejerna – Anna med bloggen My Lovely Things och Carina med bloggen Made in Persbo – samarbetade för att skapa alldeles underbara bilder av vårt hem! När vi mot slutet av plåtningen fick möjlighet att se bilderna på Carinas laptop, blev jag faktiskt rörd till tårar av de vackra bilderna. Inte så mycket beroende på att det var vårt hem utan snarare beroende på att bilderna var så fantastiskt vackra – ljusa, skimrande bilder tagna ur de där mest perfekta vinklarna, som bara proffs kan finna. Anna och Carina, jag sänder er här ett senkommet tack för att ni på mer än ett sätt lyste upp vår reportagehelg! Både genom ert proffsiga arbete och genom era härliga personligheter.

Bygga altan? Här är en byggbeskrivning!
Så var det då återigen vår och med den alla spirande planer på att bygga altan runt om i landet. Jag har tidigare berättat om min hemsida Peters Projekt där jag delat med mig av mina erfarenheter kring byggandet av bl.a. altan och farstukvist. Ända sedan jag skapade sidan 2007, har jag fått massor av mail med frågor kring altanbygge och inte minst förfrågningar kring en byggbeskrivning, som sammanfattar altanbygget i text och bild. Man har velat ha med sig nå’t att bläddra i under sina egna altanbyggen. Nu har jag till slut satt samman en sådan beskrivning, som jag presenterar på hemsidan. Igår fick jag ett väldigt trevligt mail från en viss Marcus, som samma dag beställt och via mail fått levererat min 33-sidiga byggbeskrivning.


Jag har nämnt det förut och jag kan återigen konstatera, att det är väldigt kul att få trevlig feedback på det man gör! Jag passar därför på att ännu en gång uppmana dig, att i din vardag ge ärlig uppskattning och beröm till din omgivning. Väldigt värdefullt och samtidigt helt gratis . . .

Ha nu en härlig fortsättning på våren! Här hemma blommar Snödropparna samtidigt som Vitsipporna så sakta tränger upp ur den tinande jorden – härligt!

4 tankar om “Sitta på en stubbe, Jeanne d’Arc Living-reportage & altanbyggartider . . . igen”

Kommentarer är stängda.