Finns det något mer gratis och samtidigt så värdefullt att ge?

För ungefär en vecka sedan besökte jag Lotten i hennes vita och gröna och gav mitt stöd till hennes make när det gäller ”rätten att få låta saker ta tid”. Jag pratar då främst om hemmaprojekt, som så att säga triggats av våra respektive flickvänner/sambos/hustrur etc. Jag använde bl.a. uttryck som Fort och fel kan aldrig bli rätt. Helt apropå kliver en annan bloggerska in på arenan och ger uttyck för hur kul hon (och även hennes man) tycker att min kommentar hos Lotten var.

I och med detta inkliv upptäckte jag en alldeles fantastisk blogg, nämligen Ranas horisont. Hennes bloggbeskrivning lyder: ”Romantik och torskblock. Ungarnas blöta pussar. En blogg om vardagens obändiga lust.” Profilen säger kort och gott: ”Rana – hon med blicken, oron, tilltron. Omkring henne finns barnen: två små mjuka trasselsudd. Det är Surrabutt och Lille Brottarn. Bredvid står Mannen – han som är.”.

Redan där hade Rana fångat mitt intresse . . . jag väljer att inte förmedla något ytterligare kring hennes beskrivningar eller bloggande i övrigt – de talar så bra för sig själva. Klicka dig in så får du se 😀

Kom precis att tänka på filmen Jerry Maguire där Renée Zellwegers rollfigur till Jerry Maguire (Tom Cruise) efter en lång utläggning från hans sida, säger: ”You had me at hello”.


Min första kommentar hos Rana innehöll ord som ”. . . stort TACK för veckans, om inte årets, bloggupplevelse och inte minst ett gäng go´a skratt så här innan det är dags att nana”.

Hur var det nu då med min inledande rubrik? Jo, idag läser jag till min oförställda glädje, att Rana tilldelat fem bloggare, varav jag är en av dem, en utmärkelse med tillhörande motivering. Jag blev så oerhört upplyft av hennes motivering att jag bara – helt ogenerat – måste dela med mig.

”Jag ger den till Peter, vars väg så lyckligt och plötsligt korsade min. Han är den händige mannen, som tvingas se verkligheten i vitögat när hans kvinna Vill Göra Om. Jag är särskilt förtjust i hans Jolly good-attityd, som kontrasterar så skönt mot hans vassa, smarta på pricken-humor. Man äter gärna hans ord med den stora sleven. Upptäck det själva hos Peters Projekt.”

Ja, jösses! Jag, som i många år har propagerat för att vi alla skall försöka höja vardagen för vår omgivning genom att ge ärlig uppskattning och beröm, blev själaglad över både utmärkelsen och motiveringen! Det är ju precis så här det känns att få just uppskattning – eller om man så vill bekräftelse! Ja, jag erkänner, jag formligen älskar det sistnämnda . . . så var det sagt 😉

Som sagt, väldigt gratis och samtidigt oerhört värdefullt . . .

Dessutom har jag ju funnit för mig helt nya, spännande bloggar (förutom Annalundas förstås – den kände jag till se´n förr). Tack för det Rana!

Peter 😛

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

27 tankar om “Finns det något mer gratis och samtidigt så värdefullt att ge?”