Får man måla ”allt” vitt?

Bild från Vakre Hjem & Interiør, Nr 1 2008

Hustrun målar som bekant det mesta vitt här i huset. Möbler i mörka, fina träslag eller smyckade med intarsia blir plötsligt vita varvid jag och snickare/möbelsnickare jag känner fått kalla kårar längs ryggraden och tårar utmed kinden. I och för sig har penseln hittills bara ”drabbat” möbler, som jag inte haft någon större relation till annat än att någon uppenbarligen lagt sin hantverksmässiga hand och själ vid dem.

Jag har vid något tillfälle skämtsamt sagt, att om hustrun börjar prata vitmålning av våra köksmöbler, då snackar vi skillsmässoskäl 😉

Nu har min kära hustru så smått börjat antyda att ”det skulle väl vara fint om köksbordet var vitt?!”. Igår besökte jag en blogg där innehavaren just gjort om sitt sovrum på ett alldeles utsökt sätt – allt går i vitt. Därför ställde jag blogginnehavaren bl.a. frågan – efter att ha beskrivit vårt köksbord – ”Kan jag verkligen tillåta vitmålning då?”. Jag söker nämligen stöd i min uppfattning att det nästan vore kriminellt att måla bordet vitt.

Som av en händelse fann jag dessutom vårt bord i senaste numret av Vakre Hjem & Interiør (Nr 1 2008, sid. 66), som låg uppslaget just på nämnda köksbord. Wow, vilket bord! Det är alltså detta bord hustrun avser att måla vitt! Får det gå till så här?! Jag vägrar . . .

Vad säger ni? Kan jag få någon form av support av er ”vitmålare” där ute?

Peter
—————
Tillägg dagen efter . . .

Jösses, såg precis att hustrun på sin blogg retirerar en aning. Vi kanske kan undvika ett vitt bord i köket – wow!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 tankar om “Får man måla ”allt” vitt?”