Se filmen ”Skicka vidare” (Pay It Forward)!

Helt kort vill jag varmt rekommendera dig att se filmen ”Skicka vidare” eller ”Pay It Forward”, som den heter i original, nu på måndag den 13 april i Kanal 9 kl. 21.00. Om du inte har kanalen där hemma – hyr filmen.

Jag har i ett tidigare blogginlägg sagt ”Glöm inte att göra minst en människa om dagen glad”. Om alla i sin vardag skulle försöka göra just detta, så skulle resultatet totalt sett bli något fantastiskt! Denna min lilla uppmaning vill jag betrakta som en strävan att göra något i Skicka vidare-andan. Det finns faktiskt en Pay It Forward-rörelse med bl.a. en sajt där man kan dela med sig av sina egna s.k. Pay It Forward-berättelser. Se gärna filmen innan du besöker sajten. Det är ju synd att helt avslöja handlingen . . .


I TV-tablån beskrivs filmen så här:

Amerikanskt romantiskt drama från 2000. Eugene Simonet är lärare i samhällskunskap, han lever ett inrutat liv och är något av en pedant. Arlene McKinney är en ensamstående mor som bor med sin tolvårige son Trevor i ett fattigt område. Hon dubbelarbetar för att förbättra sitt och sonens liv. Trevor går i Simonets klass. En dag får han och de andra eleverna ett uppdrag av sin lärare, nämligen att försöka förändra något till det bättre i den närmaste omgivningen.

Det finns en och annan som menar att filmen är lite väl sentimental á la Hollywood men jag vill ändå uppmana dig att se filmen – budskapet känns så viktigt!

Avslutningsvis ber jag att få önska dig en riktigt Glad Påsk! Under Långfredagen blev jag förresten ordentligt solbränd efter att ha ägnat nästan hela dagen åt att med rötterna slita upp buskar, som missprydde stenmuren på framsidan av vårt hus. Snacka om slitgöra med spett, spade & yxa 😉 Nu kommer jag somna riktigt gott!

Peter 😛

12 tankar om “Se filmen ”Skicka vidare” (Pay It Forward)!”

Kommentarer är stängda.