Den stora rockaden eller ”Kalabaliken i Huset”

Jojo, nu pågår det för fullt – den stora rockaden eller som Karl XII skulle sagt: ”Kalabaliken i Huset”.

Har ni sett så’na där turistfällor på kontinenten (eller i Sverige också för all del) där en halvskum, misslyckad illusionist lurar pengar av folk genom att med tre muggar valsa runt en liten boll, som de blåsta turisterna skall försöka hitta? Tänk er det där snabba trixandet fram och tillbaka fast mycket långsammare och med mycket större prylar – i det här fallet möbler.


Försök hänga med nu:

Hustru och svägerska tömmer gästrummet, får make med tvillingbror att flytta ned det gamla skrivbordet från det framtida sovrummet till det, strax, ”gamla gästrummet”, får make med tvillingbror att ta med hundar och son på promenad, flyttar prylar från arbetsrummet till det nu fd gästrummet (som skall bli arbetsrum), hämtar antikt köksbord från förrådet till köket, förbereder flytt av befintligt köksbord till fd arbetsrummet (som skall bli matsal), flyttar pärmar och kontorsmateriel från den framtida matsalen (fd arbetsrummet) till det nya arbetsrummet, demonterar bokhyllorna Bonde för vidare transport till Oslo, ställer in pärmar i det gamla, vitmålade skåpet i det nya arbetsrummet, äter sen middag, fortsätter demontera Bonde och slutligen stänger ned det trådlösa nätverket!

Trots att jag inte, i någon större utsträckning, deltagit i det fysiskt tunga arbetet med att flytta en massa möbler fram och tillbaka i huset, blir jag mentalt i det närmaste utmattad. Det påverkar faktiskt en stackars man att få sin vardagsmiljö slagen i spillror och sina vardagliga ting spridda för vinden . . . så gott som!

Snyft, jag tror inte att jag kan skriva mer just nu . . . jag får återkomma och berätta mer . . .

Peter

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 tankar om “Den stora rockaden eller ”Kalabaliken i Huset””