© Peters Projekt

Montagelim

Tremco illbruckJag har provat olika montagelim med skilda resultat. Ibland pratas det om "fäster direkt" eller liknande - oftast måste man då sätta materialet i press under en kortare eller längre period, vilket inte alltid är så lätt.

När jag senast skulle montera råspont på väggarna i hallen och funderade över vilket lim jag skulle använda, tog jag som vanligt en tur på nätet och landade hos Tremco illbruck. Deras PL 400 känner de flesta till men vad jag själv inte visste är att de har ett vattenbaserat lim, som faktiskt ger omedelbar vidhäftning. PL 600 heter limmet och det skulle kunna klassas som en "sugpropp på tub". I motsats till PL 200 och PL 400, som båda behöver press/stöttning under härdtiden, räcker det i princip att pressa med handen en stund, så sitter panelen/listen/skivan som den skall!

PL 600 känns nästan overkligt bra. Dessutom fyller den ut spalter och är övermålningsbar. Nu har jag inte jobbat med PL 400 men efter vad jag hört, så luktar den en del vilket PL 600 inte gör - perfekt inomhus med andra ord.

Här följer Tremco´s egna, korta beskrivningar över de tre limmerna: