Altanstaketet blev vitt till slut, amerikanarna fullföljde GöteborgsVarvet & avslöjanden ;)

Nu har våra amerikanska vänner åkt hem och livet återgått till det normala. Med det ”normala” menar jag då att hustrun inte fejar och pysslar VARJE dag från morgon till kväll 😉

Ni vet, ibland har man det perfekt fixat i vardagsrummet eller i hela huset . . . eller i trädgården . . . eller i grabbens lekstuga. Men aldrig samtidigt – eller?! Jo, det hade faktiskt vi efter hustruns ”Hell week” (Not 1.) då hon for runt som en iller och avslutade städandet och fixandet med att tvätta kökstaket!!! (tak, inte staket alltså) Hela operationen var dock helt självvald och jag hjälpte givetvis till när jag var hemma. Själv stod jag exempelvis kl. 03.00 natten innan de anlände och marinerade helstekt fläskfilé.

Så var det altanstaketet då. Ja, ja Helena, detta blir nog sista gången jag nämner vår altan det här året (jag kallades Veranda-Peter vid något tillfälle – jag fattar inte varför 😉 När jag för två år sedan byggde och presenterade vår altan på byggahus.se-forumet, nämnde jag att hustrun hade som krav, att staketet skulle vitmålas efter ca. två år. Nu har två år passerat och staketet blev alldeles nyligen helvitt! I samband med mitt inlägg enligt ovan, fick jag flera festliga tillrop där man gav mig sitt stöd i att INTE vitmåla staketet 😉 Jag anar nämligen att algtillväxten kommer att bli extra påvisbar på ett vitt staket.

När det nu till slut blivit vitt måste jag tillstå, att det blev riktigt fint! Jag har ändå antytt för hustrun, att framtida kompletterande färgstrykningar eller algtvättar får göras av henne. Vi får se hur det ser ut framöver . . .

Som redan antytts, fullföljde våra tre GöteborgsVarvsdeltagande amerikanska vänner halvmaran i Göteborg den 17 maj. Eftersom denna blogg ju kategoriseras bl.a. som en inredningsblogg i vilka man ofta visar före- och efterbilder, vill jag inte frångå denna princip när jag nu visar upp de tre löparna. Här får du därför en bild både före och efter loppet.

Före/before
Mike, Jill & Jayne

Efter/after


Som du kan se är skillnaden inte alls vidare påtagbar. Det går ju inte på något sätt att jämföra med skillnaden man kan se på hustruns före- och efterbilder av köket hos svågern men ändå . . .

Här får du ytterligare bilder men nu är de som synes tagna under själva loppet.

Under/during
Bilder lånade från PhotoMotion

Avslutar då med det stora ”Avslöjandet” . . .

Som du kanske noterat, har jag i min blogg hittills kallat hustrun för just ”hustrun” och sonen för ”sonen” eller ”grabben”. Man behöver ju inte vara Einsteins brorsa – som Hans Werthén sa´på TV nå´n gång – för att klara ut att hustrun egentligen heter Ann och sonen heter Elliot. Därför avslöjar jag nu lite högtidligt, att hustrun heter Ann och vår son heter Elliot. Från och med nu kommer jag därför endast att referera till deras respektive namn när jag nämner dem i min blogg. Så, då var det sagt. Nästa gång kanske vi får lägga ut en bild på mig och Ann som bl.a. Lotten önskat . . .

När jag i mitt förra inlägg, skrivet på engelska, kallade Ann för ”the wife”, sa´ Patty att det på engelska är väldigt oartigt och avståndstagande att skriva så. Jag påpekade att det på svenska inte är uppenbart oartigt att skriva ”hustrun” men jag tar ändå konsekvensen av Pattys påpekande och inleder mitt hustrurefererande med ”Ann” eller ”Min Ann” eller ”Kära Ann” eller ”min kära hustru Ann” eller varför inte ”Mormor Ruths Ann”. Helena, Ann kommer snart att berätta varför hon kallar sig ”MormorRuthsAnn”. Spännande va?!

Idag besökte förresten familjen och jag en annan bloggare och hennes familj. Hon tillhör den skara inrednings-bloggerskor som jag kallar ”pionjär” eller ”blogghjältinna”. Berättar mer nå´n annan gång. Ett utsnitt av hennes blogg-banner ser i alla fall ut så här:


Tack för en jättetrevlig dag! Det kändes fantastiskt att se alla vackra rum och detaljer i verkligheten. Nu fick jag dessutom se alla snygga snickerier på nära håll – stort TACK för det J!

Peter 😛

———
Not 1.
Refererar till amerikanska elitförbandet Navy SEALs tuffa test Hell Week, då rekryterna är igång under 5 1/2 dags kontinuerlig övning med högst fyra timmars sömn. Med våra vänner från USA kunde jag inte låta bli liknelsen . . .

Patty & Co, I´m just referring to Ann´s week of cleanin´ and dustin´ before you guys arrived. As you maybe remember, I compared it to Navy SEALs Hell week when I told you the story in our kitchen when Ann was outside 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 tankar om “Altanstaketet blev vitt till slut, amerikanarna fullföljde GöteborgsVarvet & avslöjanden ;)”