Lusthus

Jag svalde idén med hull & hår. Vill ju primärt sitta ute, utan tak över huvudet (altanen) och någon gång under tidiga våren eller hösten sitta mer ombonat. Har upplevt inbyggda altaner/uterum varma sommardagar och det är ofta mycket svårt att få till en dräglig temperatur därinne. Någon nämnde, att man ändå inte sitter på den inbyggda altanen varma sommardagar utan snarare när det är busväder. Om man då vill ha möjlighet att sitta/ligga på ett plant underlag på en i övrigt sluttande tomt, kvarstår i så fall att bygga en öppen altan utanför den inbyggda. Med detta som bakgrund saknades bara beslut om vi skulle bygga lusthus med lösvirke eller köpa en "byggmodell". Vi valde det senare, inte minst beroende på, att vi samtidigt höll på att bygga altanen. Vi köpte vårt lusthus hos Tolsta Fritid.

Lusthuset kom i två stora kollin med spröjsade och kittade fönster, stolpar, takplåt, golvbrädor, sittbrädor, konsoler, snickarglädje, takspira, spik, beslag etc. Materialet var trärent vilket alltså innebar, att vi skulle få ägna en del tid åt målandet. Det sistnämnda var det som utan tvekan tog längst tid men fint blev det :)

Montageanvisningen var tydlig så det gick förhållandevis fort att få upp väggar och tak. Vi använde långa spännband för att hålla ihop konstruktionen innan den spikades samman.

Bildmaterialet är inte så rikligt som för altanen och farstukvisten men ger ändå en bild av hur vi gick tillväga.

Sök på webbsidan

Bygga altan själv?

Byggbeskrivning

Många har frågat efter en komplett byggbeskrivning av altanbygget att ta med ut på byggplatsen.

Här kan du köpa den.

Bygga altan? Köp byggbeskrivningen här